El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha denunciat el “plantejament de guerra bruta, de claveguera de l’Estat, de GAL mediàtic” per interferir en el procés democràtic sobiranista de Catalunya, arran de la publicació de la conversa per part de Público entre el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

En una entrevista al programa El món a RAC1, Puigdemont ha insistit que “estem davant d’un GAL informatiu, d’una gent que utilitza la més alta esfera del poder de l’Estat espanyol per construir la conspiració”, un fet que ha qualificat de “gravíssim” passi o no en campanya electoral.

“Comencem a saber quin són els senyors X d’aquest GAL informatiu. Com a mínim, un d’ells és el ministre de l’Interior, i no descartem també que ho sàpigues el president en funcions, Mariano Rajoy”, ha dit el president de la Generalitat en declaracions als mitjans abans de participar en un acte a Mollet del Vallès.

Així, Puigdemont ha demanat que el president espanyol en funcions comparegui davant del Congrés de Diputats “per explicar l’abast de les operacions”, i també la compareixença davant del Parlament de Catalunya de “totes les persones implicades, per escoltar-les i prendre les decisions oportunes, no només del director de l’Oficina Antifrau, sinó de Jorge Fernández Díaz i d’altres persones i elements privats que són citats a les converses i formarien part d’aquesta trama”.

En la seva intervenció a El món a RAC1, Carles Puigdemont també s’ha referit a les informacions periodístiques publicades a les portes d’altres campanyes electorals, les quals afectaven polítics catalans, com ara l’expresident Artur. “És evident que hi ha hagut un intent descarat d’intervenir i interferir en els resultats electorals, a partir del moment en què adoptem la decisió de defensar un estat independent per a Catalunya”, ha assenyalat.

“Quan hem denunciat que es construïa informació ho fèiem amb coneixement de causa, perquè sabem la realitat, sabem que s’han endut caixes buides d’ajuntaments que han estat presumptament incriminats per demanar uns expedients que es podien sol·licitar per mecanismes legals ordinaris, sense cap tipus d’aparell mediàtic”, ha afegit.

El president de la Generalitat ha apuntat que “urgeixen explicacions i assumpcions de responsabilitats”, tot reclamant la dimissió de Fernández Díaz com a ministre d’Interior i la seva retirada com a candidat del PP català al Congrés: “No pot aspirar a representar els ciutadans de Catalunya algú que està, com a mínim, en un dels vèrtexs del que és clarament una trama, que busca finalitats partidistes abjectes, utilitzant institucions i fons públics”, ha reblat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram