El Consell d’Informatius de TVE ha demanat la dimissió immediata de la direcció dels serveis informatius i del director de la cadena, Eladio Jareño (excap de premsa del PPC), davant del que considera un nou cas de “manipulació i censura”. L’òrgan titlla d’inacceptable “l’ocultació i el tractament parcial de la informació” respecte a la conversa entre el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

El CdI qualifica de “clarament censor i manipulador” el fet que els telespectadors de TVE no hagin pogut escoltar els àudios de la conversa filtrada per Público, les quals la redacció d’informatius tenia disponibles.

Els professionals critiquen la cobertura de la cadena pública estatal: no se’n va començar a informar fins a Los desayunos de TVE, però sense reproduir fragments de la conversa i posant el focus en el posicionament del ministre, un “guió” seguit després per la resta d’informatius, segons el CdI.

Sobre el Telediario d’aquest dimecres al migdia, especifica que ha ofert un relat dels fets “incomprensible”, qualificant d’intercanvi d’informació la conversa, i fent-se ressò àmpliament de possibles draps bruts que volen treure a la llum Fernández Díaz i De Alfonso.

“Ocultar informació no serveix de res, sobretot quan xarxes socials, televisions, ràdios i premsa en general s’han fet àmpliament ressò d’aquesta notícia”, rebla el Consell d’Informatius de TVE. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram