El jurat de la primera edició del Premi de Periodisme ADELTA ha guardonat el reportatge Cómo vender el humo prohibido, de Raquel Villaécija, publicat al suplement Mercados d’El Mundo, en la categoria d’àmbit estatal, i el reportatge Contraban, del programa Sense ficció de TV3, en la regional (autonòmic, provincial o local). Cadascuna de les modalitats està dotada amb 10.000 euros.

El guardó l’havia convocat a la tardor l’Associació Empresarial del Tabac (ADELTA), patronal de les tabaqueres, amb l’objectiu de distingir aquells treballs que contribueixin a donar a conèixer la importància del sector per a l’economia espanyola, així com els reptes i desafiaments als quals s’enfronta.

Sobre el reportatge de Sense ficció, dirigit per Josep Rovira, el jurat assenyala que el treball “aborda el problema del comerç il·lícit combinant una investigació seriosa i responsable amb un format amè i un llenguatge clar que permet l’espectador acostar-se a una realitat tan complexa com la del contraban de tabac”.

Quant al treball de Raquel Villaécija, el jurat destaca “la visió global que ofereix sobre el sector del tabac i la seva evolució en els últims anys, així com la capacitat per recollir la problemàtica a la qual s’enfronta el sector quant a la seva regulació des de diferents punts de vista”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram