El comitè d’empresa de Catalunya Ràdio ha expressat el “malestar” de la plantilla per les informacions publicades sobre els entrebancs per confeccionar la graella de la propera temporada. “Un cop més ens trobem amb interferències polítiques i interessos partidistes que condicionen el futur de l’emissora i, per tant, les condicions laborals i professionals dels treballadors”, assenyala en un comunicat, titulat explícitament L’enemic a casa.  

“Veiem amb indignació que es retallen competències a la direcció de Catalunya Ràdio i es planteja una graella segons les afinitats polítiques del consell de govern” de la Corporació, afegeixen els representants de la plantilla, en referència al fet que la seva presidenta en funcions, Núria Llorach, va ser nomenada a proposta de CDC. “CCMA i Convergència prefereixen RAC1”, piulava aquest dimecres el comitè, donant “tot el suport” per a Saül Gordillo (nomenat a proposta d’Esquerra) i el seu equip.  

“Mentre que els treballadors vetllem perquè l’emissora compleixi la missió de servei públic  amb qualitat i rigor, tal com dicta el nostre Llibre d’estil, el consell de govern de la CCMA demostra que els seus interessos polítics són més importants que els estratègics del grup d’emissores”, lamenta el comitè d’empresa. “Veiem amb pessimisme un full de ruta en què ens demanen sacrificis econòmics i laborals, i a canvi la CCMA només vetlla pels seus interessos, hipotecant el nostre futur i afavorint la competència”, afegeix.

Per tot plegat, els representants de la plantilla de Catalunya Ràdio demanen una reforma “urgent” de la llei de la CCMA per evitar situacions similars i el “control partidista” dels mitjans públics. A més, reclamen que s’avanci “sense dilació” en la proposta del model de cogestió presentada pels treballadors. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram