Des de que al maig es va difondre el vídeo de l’agressió a dues activistes animalistes per part de seguidors protaurins, l’animadversió cap als periodistes i ha crescut, especialment fotògrafs i càmeres de TV. El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha denunciat que molts professionals de la informació en més d’una ocasió s’han sentit “intimidats” quan han cobert correbous a les Terres de l’Ebre per part dels seus partidaris.

Segons l’entitat, la tensió s’ha anat incrementant “fins al punt d’arribar a línies roges que no es poden creuar”, ja sigui amb limitacions a la feina dels periodistes (per exemple, prohibint-ne l’entrada), o amb els insults i les amenaces que reben “de forma constant” alguns professionals i mitjans.

“Ens veuen com a agents que busquen la prohibició dels correbous i fins i tot ens acusen de confabular secretament amb els animalistes per tal d’assolir aquest objectiu. De res serveix que intentem raonar-hi i explicar que nosaltres ens limitem a fer la nostra feina”, explica a Mèdia.cat el periodista ebrenc Jordi Marsal.

El darrer incident es va produir el passat 25 de juny, a Sant Jaume d’Enveja, quan una periodista de l’ACN va patir la ira dels protaurins, entre ells el president de l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l’Ebre, Ximo Martí, i l’alcalde de la població, Joan Castor, segons explica Mèdia.cat. L’endemà, el mateix Martí, va llegir un manifest on s’acusava alguns mitjans de participar en la “persecució” dels correbous.

El Col·legi de Periodistes s’hi ha mostrat en desacord, ha demanat que s’aturin les “coaccions” als informadors; ha instat l’Agrupació de Penyes i Comissions Taurines, així com als alcaldes i els polítics ebrencs que els donen suport, a què “posin seny i no contribueixin a encendre focs denunciant suposada mala praxi per part dels mitjans”, i els ha animat a contribuir “a facilitar la feina dels professionals”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram