La seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya acull fins dijous la desena edició de les Jornades d’Educació en Comunicació organitzades per AulaMèdia, que enguany duen per títol Mirar i educar críticament. Les jornades han arrencat aquest dilluns amb la presentació del reportatge El poder dels mitjans, una producció d’AulaMèdia i Kineina Audiovisuals.

El treball vol, per una banda, reflexionar sobre el poder que tenen els mitjans de comunicació en la societat actual i, per l’altra, es pregunta qui té el poder en els mitjans i, per tant, qui els controla. Hi participen periodistes i professors com Joan Roura (TV3), Gemma Garcia Jesús Rodríguez (La Directa), Joan Manuel Tresserres i Xavier Giró (UAB), o Anna Bonet (Grup Barnils).

Les Jornades d’Educació en Comunicació d’enguany se centren en com mirar els mitjans i com educar críticament aquesta mirada. Durant les sessions es mostraran experiències de producció audiovisual escolar i d’anàlisi dels mitjans, i es reflexonarà sobre els continguts dels mitjans i el seu poder de transformació social.

Com en les edicions precedents, les jornades volen ser un punt de trobada de totes aquelles persones preocupades per l’educació en matèria de comunicació i en la incidència dels mitjans audiovisuals en infants, adolescents i ciutadania en general.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram