El Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), el Col·legi d’Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC), el Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya (COETIC) i l’Associació d’Enginyers de Telecomunicacions (Telecos.cat) han unit forces amb la creació de l’Associació de Professionals TIC. Amb aquesta marca única es vol mostrar la potencialitat de Catalunya com a centre de recerca, innovació i producció en l’àmbit de les tecnologies de la informació i en el desenvolupament industrial de nova generació.

L’objectiu de les quatre entitats, que mantindran les respectives identitats i funcions, és consolidar Catalunya com un “referent mundial” en el desenvolupament de les noves tecnologies, de l’enginyeria i la ciència en general, i servir de base per a una acció conjunta i coordinada de tots els professionals que fan de les TIC un motor econòmic, social i de prosperitat.

Sota el paraigües de l’Associació de Professionals TIC s’articularan polítiques compartides en formació, desenvolupament industrial i professional, així com en serveis, i es disposarà d’una interlocució conjunta davant les administracions públiques.

La signatura de la creació de l’Associació de Professionals TIC va tenir lloc aquest dilluns al Palau de la Generalitat, en un acte presidit per la consellera de la Presidència, Neus Munté. “Tenim els ingredients necessaris per esdevenir referent mundial en el sector, i una associació professional TIC nivell català ho farà més assolible”, va destacar la consellera. “Aquesta unitat de forces permetrà actuar amb més consistència i solidesa, millorar l’efectivitat de les accions de foment i protecció dels professionals, i generarà riquesa per ajudar-nos a supera la conjuntura econòmica actual”, va afegir.

Per la seva part, el secretari per a la Governança de les TIC, Jordi Puigneró, va destacar que la creació de la nova entitat servirà per enfortir el sector al país. “La unió d’esforços ens situarà en les millors condicions per posicionar el sector TIC al capdavant dels principals índexs tecnològics del món, així com potenciar el creixement d’ocupació de qualitat i de futur”, va afirmar.

Van signar l’acord el degà del COEINF, Eduard Martín; el degà del COETTC, Ferran Amago; el degà del COETIC, Miquel Conesa, i el president de Telecos.cat, Pedro Linares. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram