El Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs presentat per la Xarxa de Mitjans Comunitaris (ReMC), Ràdio Televisió Cardedeu i Tele K contra el reial decret de setembre de 2014 en què s’aprovava el pla tècnic de la TDT estatal que regula l’alliberament de l’espai radioelèctric, i que en deixava fora les televisions comunitàries.

Les tres demandants acusaven el Govern espanyol d’haver-les bandejat de nou en la planificació tècnica de la TDT, vulnerant així la Llei general de la comunicació audiovisual de 2010, la qual estableix que l’Estat ha de garantir la disponibilitat d’espai radioelèctric per als mitjans comunitaris.

En aquest sentit, cal recordar que el Consell d’Estat va emetre un dictamen previ al reial decret del pla tècnic on assenyalava que la distribució de l’espai radioelèctric del projecte “ha de ser compatible amb el compliment d’aquesta obligació” recollida en la normativa, cosa que el Govern espanyol no va tenir en compte. 

La decisió del Suprem es basa en una prova pericial que segons el tribunal “no permet tenir per acreditada” l’afirmació que el reial decret tanqui l’espectre radioelèctric a les entitats de comunicació audiovisual sense ànim de lucre. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram