La Fiscalia especial de delictes d’odi i discriminació de Barcelona ha sol·licitat cinc anys de presó per al vicepresident de Democracia Nacional, Pedro Chaparro, per un delicte coaccions al fotoperiodista Jordi Borràs i un altre contra l’exercici de drets fonamentals, fets produïts el 12 d’octubre de 2015. A més, demana tres anys de presó per a Jorge del Valle, militant de la formació d’ultradreta que aquell dia exercia de cap de seguretat de l’acte, a qui acusa de coaccions. El fiscal també reclama que indemnitzin el reporter gràfic amb 10.000 euros per danys morals.

Durant la manifestació pel Dia de la Hispanitat que anava de plaça Espanya a Montjuïc, convocada per diversos grups d’ultradreta, Chaparro, acompanyat per Del Valle, va assenyalar i insultar per megafonia Jordi Borràs, qui estava seguint la marxa per feina, i va haver de fugir.

Un cop a Montjuïc, el dirigent de DN va convidar els assistents a agredir el fotoperiodista. “Abans de la marxa hem vist per allà aquesta rata, en Jordi Borràs. Us demano a tots que mireu al voltant vostre, i si hi és, li claveu un clatellot: no gaire violent, no sigui que us detinguin; claveu-li una bona hòstia i que se’n vagi”, va dir entre els aplaudiments dels assistents, que van començar a corejar insults contra el reporter gràfic.

En el seu escrit, la Fiscalia assenyala que, en dies posteriors, es va iniciar una campanya amb missatges amenaçadors contra Borràs a través de les xarxes socials i amb pintades en localitats que el reporter gràfic sovintejava.

Cal recordar que Pedro Chaparro va ser un dels assaltants de la llibreria Blanquera de Madrid en la Diada de 2013, fets pels quals va ser condemnat per l’Audiència Provincial. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram