La Direcció General de Política Lingüística ha posat en marxa una base de dades en línia de pel·lícules i sèries disponibels en català amb l’objectiu de fer conèixer els continguts disponibles en aquesta llengua. La nova eina està integrada dins el portal Cinema en català i és una evolució de la base de dades VOSCbd, creada el setembre passat, i que se cenyia només a les pel·lícules i les sèries subtitulades.

La iniciativa es dirigeix principalment a plataformes de distribució de vídeo a la carta, distribuïdores de DVD i Blu-Ray, televisions, cinemes, cineclubs, etc. L’objectiu és que disposin de la informació necessària per incorporar l’oferta en català a les respectives programacions i ofertes.

La base de dades, que s’actualitzarà setmanalment, d’entrada compta amb informació de 850 films i més de 50 temporades de sèries de 130 distribuïdores. El 80% dels continguts són produccions dels darrers quatre anys, la majoria de les quals han rebut suport de la Direcció General de Política Lingüística per al doblatge i la subtitulació en català. 

Cada film incorporat a la base de dades conté una fitxa descriptiva que inclou el cartell publicitari i les dades més rellevants: títol en català, títol original, direcció, intèrprets, sinopsi, característiques de la versió, qualificació i data d’estrena. Es pot accedir a fitxes de pel·lícules en versió original, doblada i subtitulada en català, i fer cerques per títol, distribuïdora, any de producció, idioma original i versió, entre d’altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram