La proposta de revisió de la Directiva dels serveis de comunicació audiovisual presentada per la Comissió Europea, entre d’altres preveu establir una quota del 20% d’obra europea en els catàlegs dels prestadors sota demanda. El Consell de l’Audiovisual de Catalunya considera que aquest és un percentatge “clarament insuficient”.

Així, el president del CAC, Roger Loppacher, s’ha dirigit per carta al director general de Xarxes de Comunicacions, Continguts i Tecnologia de la CE (DG Connect), Roberto Viola, per reclamar que el percentatge d’obres europees en el catàleg de prestadors sota demanda sigui del 50%, a més de mesures per garantir-ne la visibilitat adequada.

“Si el que es pretén és equilibrar l’oferta de continguts europeus amb els de fora la Unió, i promoure i dinamitzar el mercat i les indústries audiovisuals europees com a mecanisme per construir una cultura audiovisual europea comuna robusta, aquest percentatge s’hauria d’aproximar de manera més ambiciosa cap al 50%”, assegura Loppacher.

En la missiva, el CAC també insta a modificar el text pel que fa a la protecció dels menors i als continguts a la xarxa que inciten o justifiquen la violència masclista. En concret, considera que la proposta de revisió “hauria d’establir de manera expressa en el seu cos normatiu previsions substantives de protecció dels menors, especialment en els serveis de plataforma de distribució de vídeos, així com atribuir-ne la supervisió del compliment a les autoritats independents de regulació”.

Per altra banda, arran del recent informe del Consell de l’Audiovisual sobre els continguts a internet que promouen la violència masclista, l’ens apunta que les empreses que els hostatgen “haurien d’assumir més implicació i responsabilitat en l’adopció de mesures efectives per protegir els menors i els ciutadans d’aquests continguts nocius”.

La proposta de revisió de la Directiva de serveis de comunicació audiovisual realitzada per la Comissió Europea, presentada el 25 de maig, inclou nous serveis, com els de vídeo a la carta (Netflix, MUBI) i les plataformes de distribució de vídeos (com ara YouTube, Dailymotion). La CE ha fet una crida al Parlament Europeu i al Consell de la Unió Europea perquè la proposta de revisió de la Directiva s’adopti abans que acabi aquest any o a principis de l’estiu del 2017. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram