El diari La Vanguardia ha decidit prescindir del filòsof Xavier Antich després de 17 anys de col·laboració, segons va anunciar ell mateix aquest dimarts. La ‘casualitat’ ha volgut que la seva sortida es produeixi després de l’article De la picaresca a l’esperpent, del 4 de juliol, on qüestionava que no hagués dimitit el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, arran de les converses amb el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya filtrades per Público.

El mateix Antich insinua que aquest ha estat el motiu del seu acomiadament en una piulada on reprodueix el final de l’article en qüestió: “Faria bé Jorge Fernández Díaz, digne representant de la tan cristiana tradició dels sepulcres blanquejats, de rellegir De civitate Dei (IV,4,1) de sant Agustí: ‘Remota itaque iustitia, quid sunt regna, nisi magna latrocinia?’. És a dir: ‘Si, dels governs, en traiem la justícia, en què es converteixen sinó en bandes de lladres a gran escala?’. Un Estat que manté aquest home com a ministre de l’Interior mereix el més absolut dels menyspreus”.

El filòsof col·laborava regularment a La Vanguardia des de l’any 2000. A més, va formar part de l’equip que va posar en marxa el suplement Cultura/s el 2002, del qual va formar part del consell assessor fins al 2014, poc després de la sortida del seu germà José Antich com a director del diari.

… i ‘Espejo público’ prescindeix de Patricia López

També aquest dimarts i via Twitter, Patricia López, la periodista de Público autora de la informació sobre les converses entre Jorge Fernández Díaz i Daniel de Alfonso, va assegurar que, des de que es van fer públiques les gravacions entre el ministre i l’excap d’Antifrau, ha estat vetada al programa Espejo público, el magazín matinal d’Antena 3, on col·laborava regularment. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram