Els treballadors de TV3 volen que els directius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals assumeixin responsabilitats pels gairebé tres anys “de penalitats” viscuts pel seu company, Gustau C, finalment absolt dels delictes de descobriment i de revelació de secrets empresarials per la filtració de dades laborals i salarials l’agost de 2012.

En una assemblea celebrada aquest dimecres, els treballadors han combinat l’alegria de l’absolució amb la indignació per l’actuació de la direcció. Per això, exigeixen la dimissió o el cessament de la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, i de l’expresident, Brauli Duart, ara conseller.

De fet, els treballadors van més enllà i reclamen que es canviï tot el consell de govern de la Corporació per “l’entestament” d’aquests darrers mesos a mantenir una demanda de set anys de presó contra en Gustau C, malgrat les reiterades mobilitzacions de la plantilla de TV3 i les peticions per a la seva retirada realitzades des de diversos àmbits.

La direcció de la CCMA, que no recorrerà la sentència, aquest dimarts defensava la seva actuació en el procés amb l’argument d’haver complert “l’obligació de defensar els drets i els interessos de tots els afectats”, en referència a les dades personals dels treballadors difoses en els correus, i amb “l’única voluntat ha estat conèixer la veritat del que va passar” fa quatre anys amb la filtració. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram