La Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià valora positivament la Llei de creació de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació aprovada el passat dijous, aprecia la “celeritat” amb què s’ha tramitat, i celebra que es corregeixi “l’anomalia” provocada amb el tancament de RTVV.

Amb tot, la MESAV alerta de la “importància de les decisions que es prendran” ara per a la recuperació del servei de radiotelevisió pública, en referència a la “delicada fase” de constitució dels òrgans directius, de gestió i control de la nova CVMC, la qual adverteix serà determinant. “És ara quan s’han de perfilar amb claredat les intencions exposades en la nova llei”, subratlla la Mesa, que aplega 18 associacions.

L’entitat afirma que el consell rector de la CVMC ha d’estar format per professionals “solvents”, i que la seva composició no respongui a criteris polítics, a quotes de partits ni interessos parcials. Així, defensa que les persones integrants representin els diferents perfils que necessita la nova Corporació: experts en comunicació i transmèdia, professionals, creadors, juristes, economistes, productors, analistes de mitjans, experts universitaris en comunicació audiovisual, etc. Uns perfils que, segons alerta la MESAV, poden veure’s “vetats” per la “restrictiva norma” que regula el règim d’incompatibilitats dels membres del consell.

“El sector audiovisual ha patit les conseqüències de nefastes decisions polítiques i en mans dels nostres polítics està avui la construcció d’uns fonaments sòlids per a la Corporació que naix. En les seues mans està també evitar incerteses jurídiques i laborals que puguen hipotecar el seu futur. Ningú vol que l’alegria per la recuperació de la radiotelevisió valenciana es torne en tristesa per no haver sabut gestionar els temps, els recursos i els problemes”, adverteix la MESAV.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram