L’excorresonsal a Brussel·les i exredactor dels serveis informatius de Canal 9, Josep López Álvarez, serà el president del consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació de la qual aquest dimarts se n’ha publicat la Llei que la regula. La seva candidatura ha aconseguit el consens de PSPV (que l’ha proposat), Compromís, Ciutadans i Podem.

Josep López va treballar a Canal 9 des del seu naixement l’octubre de 1989 fins al seu tancament el novembre de 2013, i va ser molt crític amb la gestió que en va fer el PP.

Inicialment, el PSPV havia posat sobre la taula per al càrrec el nom de la cineasta Pilar Pérez Solano, però la seva vinculació amb el partit (va estar a punt d’anar a la llista dels socialistes per Alacant i és assessora en matèria audiovisual del president Ximo Puig) va fer que la seva candidatura no trobés el consens que sí va aconseguir López.

La resta del consell rector

Els quatre grups també han consensuat quatre dels cinc membres del màxim òrgan de la CVMC que correspon nomenar a les Corts: Vicent Vergara (a proposta de PSPV), Rafael Xambó (Compromís), José Martínez Sáez (C’s) i María Lozano Estivalis (Podem). El cinquè serà Vicente Cutanda, del PP, que reclamava poder escollir dos dels cinc consellers nomenats per la cambra.

Finalment, també s’han acordat les tres persones que ocuparan el lloc provisionalment (un màxim de tres anys) dels consellers que han de ser escollits pel Consell de l’Audiovisual i el Consell de la Ciutadania. Seran Raquel Piqueras (a proposta de C’s), Mar Iglesias (Compromís) i Rosa Serrano (Podem). El desè conseller de la CVMC li correspon designar-lo als treballadors, però fins que no hi hagi plantilla ho faran els tres sindicats majoritaris; en aquest cas, UGT ha escollit María Dolores Navarro.

Vicent Vergara, Rafael Xambó, María Lozano i Raquel Piqueras van ser escollits al març membres de l’Alt Consell Consultiu de Radiodifusió,Televisió i Altres Mitjans de Comunicació.

La votació per escollir el consell rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació es produirà en el ple de les Corts de la propera setmana. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram