El Tribunal Suprem ha condemnat Diego Torres (exsoci d’Iñaki Urdangarín), Telecinco, Cuarzo Producciones (productora d’El programa de Ana Rosa) i Titania Compañía Editorial (editora del digital Vanitatis) per divulgar els correus electrònics del duc de Palma, en els quals es deixava entreveure una possible infidelitat. La indemnització per intromissió il·legítima en la seva intimitat personal i familiar, simbòlica, és d’un euro.

D’aquesta manera, el TS confirma la resolució en el mateix sentit de l’Audiència de Barcelona, però revoca la condemna d’aquesta contra el diari El Mundo i la revista Semana, al considerar que es van limitar a informar que Torres havia lliurat els correus al jutge del cas Nóos sense publicar-ne el contingut. En primera instància s’havia desestimat la demanda d’Urdangarín.

El Tribunal Suprem considera que la revelació de les relacions afectives “no té en absolut cap transcendència per a la comunitat” perquè no afecta al conjunt de la ciutadania. El TS assenyala que la decisió dels aspectes de la vida privada que s’han de preservar de la difusió correspon, tan sols a la persona afectada, en aquest cas Urdangarín, i afegeix que la seva condició de personatge públic “no menysté ni degrada el seu dret fonamental a la intimitat”.

El TS assenyala que els mitjans condemnats es van “extralimitar” en la informació, “aprofundint en el seu contingut i morbo”. Per al Tribunal, una cosa és que les activitats del duc de Palma “estiguin exposades a la curiositat o inclús a l’escrutini” dels mitjans i la ciutadania, i una altra ben diferent que la seva conducta en l’àmbit matrimonial, sentimental o sexual “pugui ser divulgada o exposada com a mercaderia”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram