La Ciutat de la Justícia acollirà aquest dimecres el primer judici per les demandes per “cessió il·legal” presentades per treballadors de BTV subcontractats a través de BCN Audiovisual (filial del grup Lavinia), amb les quals busquen la seva internalització. Fins ara només s’havia celebrat un judici l’octubre de 2015 per les demandes de quatre treballadors d’Antena Local (de Mediapro), que van guanyar.

Segons el comitè d’empresa de BCN Audiovisual, ja són més de 160 els treballadors que han presentat denúncia perquè se’ls reconegui que treballen a BTV i no a la productora en la qual estan contractats.

El nou judici arriba quan l’Ajuntament de Barcelona acaba de posar en marxa el procés per modificar el contracte programa amb Informació i Comunicació de Barcelona, amb l’objectiu d’implementar un canvi de model de gestió que permeti la internalització dels treballadors, una reivindicació històrica de la plantilla.

Una de les preocupacions dels treballadors és que en la subrogació d’una empresa a l’altra es mantinguin les actuals condicions laborals. Segons remarca el comitè, el sou base d’un periodista a la societat municipal és un 39% superior que un treballador de la mateixa categoria a BCN Audiovisual. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram