La Fundació del Món Rural (FMR) ha recuperat els Premis Món Rural de narrativa, assaig i recerca, i periodisme, dels quals se n’havia celebrat una sola edició el 2010. Els guardons tenen per objectiu promoure la visibilitat del món rural en els mitjans de comunicació i la creació cultural i intel·lectual.

“Malgrat els avanços creiem que el territori encara està infrarepresentat tant en literatura com en el periodisme”, argumenta Marc Riera, director de la Fundació, sobre l’obertura de la d’una segona edició dels premis.

En les modalitats de narrativa i d’assaig, dotades amb 1.500 euros, les obres han de ser originals i inèdits, i les guanyadores seran publicades per Cossetània Edicions.

Per la seva part, en la categoria de periodisme, dotada amb 750 euros, es poden presentar reportatges publicats o difosos durant l’any 2016 en mitjans impresos, digitals o audiovisuals d’àmbit català, supracomarcal, comarcal o local.

En les tres categories, els treballs han de ser en català i tenir el món rural com a marc. El termini d’admissió finalitza el 15 d’octubre i el veredicte es farà públic el 15 de febrer de 2017 en un acte a la Universitat de Lleida. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram