El periodista Juan Varela serà el nou director del Diari de Tarragona a partir del 15 de setembre. Substitueix Josep Ramon Correal, que ha exercit el càrrec durant els darrers set anys, i que serà recol·locat com a conseller editorial adjunt al president editor. Al juliol, Correal va aixecar força polseguera amb una columna d’opinió masclista, Sí és sí, o no, al qual l’endemà va seguir l’intent de disculpa No és no. Tot i així, nombroses veus van demanar la seva dimissió o cessament.

El Diari de Tarragona explica que, amb la incorporació de Varela, obre una nova etapa per reforçar la seva aposta editorial i impulsar la seva oferta digital i el desenvolupament de nous productes i continguts. Amb el seu nomenament, el president-editor, Luis Sánchez-Friera, busca “respondre als desafiaments del periodisme i els mitjans amb noves iniciatives i projectes que consoliden el seu lideratge”, assenyala el mitjà.

Juan Varela ha passat els quatre anys als Estats Units, on entre d’altres ha estat responsable de continguts d’ImpreMedia, que agrupa els principals diaris i publicacions llatines als Estats Units. Amb anterioritat s’havia encarregat del desenvolupament de projectes de mitjans d’Amèrica Llatina com La Nación, El Nuevo Día, El Mercurio o el grup Clarín, entre d’altres.

A l’Estat espanyol Varela ha estat entre d’altres responsable del desenvolupament multimèdia de Vocento, director d’ADN.es, subdirector de Diario 16, redactor en cap d’El Periódico de Catalunya o El Sol, i columnista de diverses capçaleres. També és un dels blocaires pioners amb Periodistas 21. A banda, ha exercit com a professor a la Universitat de Navarra i la Pompeu Fabra. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram