El Partit Popular, responsable del tancament de RTVV en l’anterior legislatura, intenta posar totes les traves possibles a l’arrencada de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. Una actitud que la Mesa Sectorial de l’Audiovisual Valencià critica i qualifica d’“irresponsable”.

Per a l’entitat, l’estratègia del PP per “bloquejar” un acord en l’elecció dels membres del consell rector de la CVMC “torna a posar de manifest la seua nul·la voluntat de resoldre amb rapidesa l’enorme problema que ells van provocar” amb el tancament de la radiotelevisió pública.

“Les urgents necessitats dels milers de creadors, professionals i empresaris pendents de la reactivació del sector audiovisual valencià, passen ineludiblement per la immediata posada en funcionament de la nova empresa pública”, recalca la MESAV. En aquest sentit, recorda que el tancament de RTVV “ha tingut tràgiques conseqüències i ha generat una llarga cadena de conflictes laborals, empresarials i culturals que encara estan per solucionar”.

Provocació

La Mesa afirma que “l’obstinació” dels populars perquè Maite Fernández formi part del consell rector de la nova CVMC és “l’evidència” de la seva estratègia per “torpedinar” la seva creació. “Només es pot interpretar com una provocació que intenta retardar una mesura tan necessària com urgent”, afegeix, tot recordant que la periodista va ser “una de les principals responsables del lamentable tractament informatiu donat a l’accident de metro de València, indiscutible exemple d’allò que no pot tornar a succeir”.

Per a la MESAV, “costa molt de creure” que el PP sigui incapaç de trobar una altra candidatura al consell rector que no generi el rebuig que provoca Fernández, a qui retreuen que per “ètica professional” no rebutgi el càrrec.

L’entitat afirma que l’audiovisual valencià “no pot consentir el mercadeig al qual estem assistint per a l’elecció del consell rector i de la seua presidència”. Per això, insta de nou als representants polítics “a resoldre immediatament un procediment que s’hauria d’haver resolt fa ja molt temps”.

“És la seua responsabilitat actuar amb la màxima urgència per tal de superar la profunda crisi en la qual està immers el nostre sector com a conseqüència de les pèssimes decisions del passat i de la lentitud a adoptar les solucions necessàries”, afegeix la Mesa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram