El Consell d’Informatius de TVE ha denunciat una nova “represàlia” contra un professional de la cadena pública. Es tracta del periodista Gabriel López, fins ara redactor a l’àrea de nacional, i que ha estat traslladat “de manera forçosa” al programa Los desayunos de TVE.

Segons el CdI, López havia rebut “nombroses amenaces velades” per part de la direcció d’informatius “aprofitant la seva condició de treballador contractat” –i, per tant, en una situació laboral “més dèbil” que els empleats fixos–, i havia estat cridat en diverses ocasions als despatxos “seguint l’estratègia d’aquesta direcció d’intimidar i amenaçar els periodistes que defensen el seu treball  i que es neguen a vulnerar els principis deontològics”.

En aquest sentit, el Consell explica que, al febrer, Gabriel López s’havia negat a signar una informació perquè la direcció dels serveis informatius li va imposar un enfocament amb el qual no estava d’acord.

Per al CdI, el trasllat de López és un pas més en el propòsit “d’anar buidant poc a poc la redacció d’informadors independents i honestos, per posar en el seu lloc als qui accepten escriure al dictat”. Segons l’organisme, els recents canvis en els espais informatius de TVE responen a aquesta estratègia i busquen “controlar continguts de cara a la nova temporada electoral”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram