Dilluns va morir a Vilafranca del Penedès als 72 anys l’editor Alfons Udina i Castell, a causa d’una greu malaltia diagnosticada fa pocs mesos, segons informa RTV Vilafranca. Udina va fundar el setmanari La Fura, del qual en va ser editor de 1982 a maig de 2015, quan va tancar per motius econòmics (quatre mesos després, una cooperativa d’extreballadors va recuperar la capçalera).

Udina, més conegut com a ‘Sete’, també va ser president de l’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG) de 2009 a 2015. Amb ell a la presidència, el 2014, l’entitat es va reconvertir en l’actual Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) i va constituir la Federació d’Associacions d’Editors –de la qual en va ser vicepresident– juntament amb l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC).

Des de l’AMIC es recorda que Udina va ser president de l’associació durant una de les etapes “més complicades” que ha patit el sector. Tot i així, destaca que, durant la seva gestió, l’ACPG va superar els 200 mitjans associats, va professionalitzar-se ampliant l’equip humà, i va augmentar “significativament” la facturació.

Sete Udina també era un activista cultural, i des del 2006 presidia l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, de la qual n’havia estat cofundador. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram