Aquest dijous s’ha posat en marxa El Independiente, un nou digital impulsat per Casimiro García-Abadillo. En aquesta nova etapa, l’exdirector d’El Mundo està acompanyat per excompanys al diari com Fernando Mas (antic responsable de l’edició digital) en la direcció adjunta i Victoria Prego com a cap d’opinió.

Tots tres periodistes formen part del consell d’administració de l’editora, Park Row Digital, juntament amb Javier Moyano (exdirector general del Grupo Joly), Antonio Abad Ñudi (soci fundador d’Urbe Assessores Jurídicos) i l’exministre de Defensa Eduardo Serra, que n’és el president. García-Abadillo és el conseller delegat de la societat.

El Independiente es presenta com un mitjà liberal centrat en la informació política i econòmica. En aquest sentit, García-Abadillo remarca que els periodistes i impulsors del projecte tenen el 51% de l’accionariat per preservar la independència editorial i la capacitat de prendre decisions. La redacció està formada per una trentena de treballadors. 

Casimiro García-Abadillo va formar part de l’equip fundacional d’El Mundo el 1989. El gener de 2014, va ser nomenat director del diari en substitució de Pedro J. Ramírez, de qui havia estat mà dreta, i 15 mesos després, l’abril de 2015, va ser cessat del càrrec. El passat maig, el periodista va deixar El Mundo després d’un any exercint de columnista tot esperant que expirés la clàusula de no competència del seu contracte.  

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram