L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat el periodista Alfonso Rojo per insultar reiteradament el líder de Podemos, Pablo Iglesias, a qui haurà d’indemnitzar amb 20.000 euros. D’aquesta manera, rebutja el recurs presentat pel director de Periodista Digital contra la sentència de juny del Jutjat de Primera Instància número 13 (la qual va rebaixar en 10.000 euros la quantitat que demandava Iglesias), i que ara ha estat ratificada.

Els fets es van produir el 15 de març 2014, quan en el debat de La Sexta Noche, Rojo va titllar Iglesias de “xoriço” i “mangant”, i després va ampliar-ho des del seu compte de Twitter dient-li “gilipolles”. El 17 de març, el director de Periodista Digital va insistir amb els insults contra el líder de Podem al programa El cascabel de 13tv.

“No existeix un dret a l’insult constitucionalment protegit” assenyala la resolució de l’Audiència, la qual reitera que Alfonso Rojo va cometre una intromissió il·legítima en l’honor de Pablo Iglesias per utilitzar insults expressions vexatòries que no estaven emparades pel dret a la llibertat d’expressió amb què es defensava.

Cal destacar que el Ministeri Fiscal va recolzar el recurs que Rojo va presentar contra la sentència en primera instància. Al seu parer, les expressions utilitzades “podien ser poc adequades o desafortunades”, però que no tenien un “matís injuriós, denigrant o desproporcionat” si s’examinaven “a l’empara de la crítica política”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram