El periodista Josep López ha comunicat la seva renúncia a presidir el consell rector de la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. L’exredactor d’informatius i excorresponsal a Brussel·les de Canal 9 argumenta la decisió perquè la seva candidatura “ha estat i és font de problemes i discrepàncies” entre els grups parlamentaris. López afegeix que, per damunt de qualsevol altre aspecte, hi ha la necessitat que els ciutadans valencians puguin disposar “el més aviat possible” d’una radiotelevisió pública.

La candidatura de Josep López havia estat proposada pel PSPV i consensuada amb Compromís, Podem i Ciutadans. Aquests últims, però, als dos dies li van retirar el suport alineant-se amb el PP per les vinculacions amb els socialistes de la dona de López, cosina dels dirigents Alfred Boix i José Manuel Orengo. Això va provocar que l’elecció del consell rector s’acabés ajornant en principi fins al setembre.

La renúncia del periodista arriba un parell de setmanes després que el PSPV ja hagués posat un altre nom sobre la taula per presidir el consell rector: el d’Enrique Soriano, lletrat a les Corts Valencianes, que sí té el vistiplau de Ciutadans.

Paral·lelament, hi ha les reticències de Podem i Compromís a donar suport a la consellera proposada pel PP, Maite Fernández, que va ser cap d’informatius de Ràdio Nou, subdirectora d’informatius de Canal 9 i subdirectora de Comunicació de RTVV. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram