La secció El piriscopi del programa Info K del canal Super 3 –unes píndoles de temàtica científica i cultural– ha guanyat ex aequo el primer premi de curts científics del certamen Ciencia en Acción “per la seva manera, especial, d’abordar diversos temes d’actualitat”.

Segons explica Miquel Piris, membre de l’equip d’El piriscopi, “la palanca amb què pretenem moure el telespectador cap el coneixement és l’humor. És una píndola gamberra on també juguem amb tot d’efectes, tant en el rodatge al plató, amb la realitzadora Marta de Lucas, com en l’edició a sala amb Lluís Xufré”.

L’Info K comparteix el premi amb El mapa geológico. Dibujando la piel de la tierra, d’Alejandro Robador, de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya (IGME) de Madrid, i Megalitismo de Gorafe, de Fernando Torres i Alumnes, del CPR Tres Fuentes de Granada.

El guardó es lliurarà el 9 d’octubre a Algeciras, en la cerimònia de cloenda de Ciencia en Acción, que celebra la seva 17a edició durant tot el cap de setmana.

El programa Ciencia en Acción vol aproximar la ciència i la tecnologia al gran públic d’una manera dinàmica, fàcil i amena. És una iniciativa del Consell Superior d’Investigacions Científiques, la Fundació Lilly, l’Institut de Cièncias Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física, la Reial Societat Espanyola de Química, la Societat Espanyola d’Astronomía, la Societat Espanyola de Bioquímica i Biologia Molecular, la Societat Geològica d’Espanya i la Universitat Nacional d’Educació a Distància. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram