La junta de portaveus de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar aquest dimarts atorgar la Medalla d’Honor de la ciutat a títol pòstum al periodista Lluís Sierra, traspassat el 21 d’agost als 61 anys a causa d’un càncer. La concessió s’aprovarà definitivament en el plenari municipal d’octubre.

La distinció, creada el 1997, reconeix persones i entitats que hagin contribuït al desenvolupament d’una consciència ciutadana i hagin destacat en la defensa de Barcelona.

Lluís Sierra cobria les informacions locals de Barcelona per a La Vanguardia des del 1986. Anteriorment havia treballat a El Noticiero Universal, El Correo Catalán i l’Avui, especialitzant-se en la informació vinculada a l’Ajuntament i narrant la transformació de la ciutat i els seus barris. Per la seva trajectòria, iniciada el 1976, estava considerat el degà de la informació municipal.

El primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, va expressar la satisfacció pel “reconeixement de Barcelona a un veterà cronista de la ciutat, gran professional i entranyable persona”, resumint el sentiment compartit per les forces polítiques municipals, segons informa La Vanguardia

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram