La periodista, advocada i activista congolesa Caddy Adzuba ha estat reconeguda amb la 18a edició del Premi LiberPress, atorgat per l’associació del mateix nom i la Diputació de Girona. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el 6 d’octubre a l’Auditori de Girona.

El jurat ha distingit Adzuba “pel seu coratge i la seva determinació com a periodista que lluita contra la violència envers les dones i nenes a l’Àfrica, i que denuncia l’explotació sexual i els excessos comesos pels militars, la qual cosa l’ha portat a mantenir-se valentament ferma, malgrat les amenaces de mort”.

El veredicte també destaca que Caddy Adzuba és “un exemple de dona intrèpida i valerosa, veu, principalment per mitjà de Ràdio Okapi, de les dones africanes que pateixen tot tipus de violència i discriminació, i perquè promou el respecte dels drets humans al Congo”.

En la resta de categories, enguany s’ha distingit el periodista, escriptor i traductor Mathias Énard (Premi LiberPress Literatura); el cineasta Robert Guédiguian (LiberPress Cinema); el cantant i poeta Claude Nougaro (LiberPress Memorial); el cantautor Silvio Rodríguez i el Festival BarnaSants (LliberPress Cançó); l’alcaldessa de l’illa de Lampedusa, Giuseppina Nicolini (Premi LiberPress Catalunya); l’ONG olVIDAdos (LiberPress Associacions); Josele Ferré, activista de l’Associació Síndrome de Rett al País Valencià (LiberPress Camins), i l’ONG Fundació Mona (Premi LiVerdPress).

Els premis, creats el 1999, tenen per objectiu obrir un espai de debat sobre quin és el paper dels mitjans de comunicació dins la societat, i premiar els personatges d’àmbit mundial que hagin destacat per la seva tasca independent, democràtica i solidària. LiberPress també busca implicar en aquest projecte associacions humanitàries per tal que aconsegueixin ampliar el seu suport econòmic i mediàtic. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram