Onza Partners, productora de la sèrie El Ministerio del Tiempo de TVE, ha presentat una demanda per plagi en un jutjat de Los Angeles contra els responsables de Timeless, que té prevista l’estrena per a la propera setmana.

Més concretament, la querella és per infracció de drets d’autor i violació de contracte, i es dirigeix contra NBC, Sony i els creadors de la sèrie estatunidenca, Shawn Ryan i Eric Kripke.

Onza demana una indemnització i la prohibició de la producció i/o distribució a través de qualsevol mitjà dels capítols de Timeless.

Segons explica la productora, de l’abril a l’agost de 2015 va treballar amb l’agència Gersh la possibilitat de fer una versió d’El Ministerio del Tiempo per als Estats Units. Poc després de trencar-se les negociacions, la cadena NBC va comprar un projecte de nom Time, del qual el maig de 2016 en va encarregar una primera temporada, ja rebatejat com a Timeless.

Els denunciants destaquen que la sèrie estatunidenca presenta moltes similituds amb l’espanyola. D’entrada, que l’argument és pràcticament el mateix: les aventures d’una patrulla secreta formada per dos homes i una dona que viatja en el temps per evitar que canviï la història. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram