“Esteu disposats a impedir físicament que jutgin Mas, Ortega i Rigau?”, preguntava dilluns via Twitter l’informatiu Catalunya vespre de Catalunya Ràdio, en referència al judici per la consulta sobiranista del 9 de novembre de 2014.

Un parell d’hores després, el programa es veia obligat a fer un aclariment: “Quan preguntem si impediríeu ‘físicament’ el judici #9n volem dir si protestaríeu al carrer. Qualsevol altra lectura és equivocada”, piulava per descartar altres interpretacions.

L’aclariment, però, no ha impedit que el PP hagi aprofitat per atacar un cop més Catalunya Ràdio. La diputada Andrea Levy ha assegurat aquest dimarts que l’emissora pública catalana és “una ràdio de guerrilla revolucionària i no un servei públic d’interès general”, i ha demanat la compareixença al Parlament del seu director, Saül Gordillo.

“No només la ràdio pública qüestiona la justícia, cosa que denota un talant clarament antidemocràtic, sinó que insinua i convida la ciutadania a comportar-se de manera violenta, qüestió gravíssima i intolerable”, ha etzibat Levy, vicesecretària d’estudis i programes del PP.

Foment de la participació

Per la seva part, l’emissora ha recordat que la pregunta volia fomentar la participació dels oients arran d’un comentari fet en l’espai de debat del Catalunya vespre per part d’un dels tertulians, l’empresari Xavier Vendrell, exconseller de Governació per ERC. En la seva intervenció, Vendrell suggeria impedir que jutges i imputats poguessin arribar als jutjats mitjançant la mobilització popular.

“Cada cop amb més freqüència veiem com els mitjans públics catalans són utilitzats com a instruments de propaganda i agitació, i no ho tolerarem”, ha afirmat Andrea Levy, qui també ha anunciat una bateria de preguntes al respecte a la presidència de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

“Suggerir a la ciutadania des d’un mitjà públic emprendre accions violentes requereix no només explicacions dels responsables de la ràdio, sinó una condemna unànime de tots els partits polítics”, ha afegit la diputada popular. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram