El proper 14 d’octubre, el setmanari Ahora s’acomiadarà amb la publicació del seu número 55. El periòdic de política, economia i cultura, impulsat pel periodista Miguel Ángel Aguilar, va debutar als quioscos el 18 de setembre de 2015, i no ha pogut suportar les pèrdues generades en poc més d’un any. Segons explica l’editora Papel Futuro 2014, el seu patrimoni net s’havia reduït a menys de la meitat del seu capital.

El passat 4 d’octubre, la junta general extraordinària va descartar una possible reducció i simultània ampliació de capital per 1,2 milions d’euros –el “mínim estimat indispensable per atendre el rellançament conforme al pla de negocis previst”–, i va decidir liquidar la societat. La decisió ha arribat després que les mesures proposades al juny per reduir costos i incrementar ingressos haguessin estat “insuficients en el termini disponible” per dur-les a terme, assenyala.  

“Sense el temps requerit perquè es consolidés, ha estat preferible actuar de manera sobtada per atendre totes les obligacions contretes. L’alternativa d’una pròrroga agònica hauria estat un sense sentit, desnaturalitzant la publicació i descoratjant els efectius de redacció i gerència deixant-los en la incertesa, a més de generar deutes inassumibles”, argumenten des de Papel Futuro 2014.

L’editora d’Ahora va ser constituïda el 21 de febrer de 2014 per tres socis amb un capital social de 9.000 euros. El capital es va tancar el 22 de desembre de 2015 amb 1.819.600 euros de 218 socis.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram