El grup Prisa ha demandat Titania Compañía Editorial, editora d’El Confidencial, per una suposada “competència deslleial”, arran de les informacions publicades sobre la vinculació de Juan Luis Cebrián amb els anomenats ‘papers de Panamà’. Prisa reclama una indemnització de gairebé 8,2 milions d’euros.

El grup de comunicació a l’abril ja havia avisat que emprendria accions legals contra El Confidencial, eldiario.es i laSexta. Els dos darrers encara no han rebut cap notificació.

Prisa justifica la presentació de la denúncia per la relació entre el grup i el seu president executiu. “Aquest notori vincle determina que els atacs a D. Juan Luis Cebrián ho són, en puritat, a Prisa i a tots els mitjans que edita (El País i la SER de forma principal”, argumenten els advocats en la denúncia.

Els representants de Prisa assenyalen que les informacions publicades han “debilitat” la posició negociadora del grup en el procés d’entrada com a soci d’International Media Group, i han afectat les vendes d’El País, les subscripcions al diari i la facturació publicitària.

Segons explica El Confidencial, en la denúncia Prisa “no qualifica com a falsos” els contractes i documents publicats en relació amb els papers de Panamà, però sí assegura que Cebrián va informar al grup i va declarar a l’Agència Tributària la relació que mantenia amb Star Petroleum.

La PDLI critica el ‘despropòsit’ de Prisa

La Plataforma en Defensa de la Llibertat d’Informació ha manifestat el seu suport a El Confidencial, ha qualificat de “despropòsit” la denúncia presentada per Prisa, i titllat d’“exorbitant” la indemnització de 8,2 milions que demana. “Intentar fer un ús injust de la llei de competència deslleial per evitar o dissuadir mitjans de comunicació de la publicació de fets rellevants i veraços, passant per alt el caràcter fonamental i superior del dret a la informació, és un despropòsit que confiem que Prisa sigui capaç de rectificar”, afirma.

A més, la PDLI assenyala que la indemnització exigida “posa encara més de manifest el caire amenaçador de l’acció empresa” pel grup que presideix Cebrián. La plataforma també considera “sorprenent” que es tractin de buscar intencions empresarials en la publicació de les informacions sobre els papers de Panamà, davant del seu “indubtable” impacte periodístic i abast de la investigació. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram