El proper 11 de novembre, el Palau Macaya de Barcelona acollirà el sisè Congrés de Periodistes de Catalunya dotze anys després de la seva darrera edició. D’aquesta manera, el Col·legi de Periodistes de Catalunya recupera un esdeveniment que es va celebrar per primer cop el 1978 i es va repetir els anys 1992, 1996, 2000 i 2004, aquest últim en format de diàleg en el marc del Fòrum de les Cultures de Barcelona.

El Col·legi considera que ha arribat el moment de “fer una reflexió des de i per a la professió periodística que permeti debatre obertament el moment i l’estat del periodisme i les eines disponibles per adaptar-lo a la nova realitat”.

En el Congrés es presentarà el nou Codi Deontològic i se celebraran diverses taules rodones i ponències sobre com garantir un periodisme de qualitat i alhora adaptat als nous hàbits de consum. Així, es debatrà sobre el paper dels mitjans i els professionals en un nou escenari en plena transformació per la irrupció de les noves tecnologies, així com el seu rol en la defensa del dret a la informació dels ciutadans.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram