L’Associació Espanyola d’Editorials de Publicacions Periòdiques (AEEPP) i Google han segellat un conveni estratègic de col·laboració per promoure la innovació digital entre els mitjans de l’entitat. L’acord contempla el desenvolupament de contingut mòbil perquè l’abast, la distribució i la monetització a través de les plataformes de Google sigui el més òptim possible, així com la formació en l’anàlisi de dades per comprendre millor el comportament dels usuaris i millorar el contingut i els serveis que se’ls ofereixen.

A més, es crearà un grup de treball, el Digital Lab @AEEPP, on l’Associació d’Editors i Google per compartir coneixement sobre el desenvolupament de la innovació periodística, l’evolució de l’ús de les plataformes per part dels usuaris, i aprofundir en l’ús d’eines de protecció de drets de propietat intel·lectual.

Tots els mitjans associats a l’AEEPP poden gaudir d’aquest acord, que té per objectiu proporcionar-los les eines i els recursos necessaris perquè desenvolupin una estratègia digital més completa.

“Els editors d’AEEPP veiem la tecnologia com una oportunitat, no com una dificultat, i estem molt satisfets d’avançar en la innovació i la transformació digital aliant-nos amb una empresa com Google”, ha assegurat el seu president, Arsenio Escolar. “Gràcies a la tecnologia, el món de la comunicació i del periodisme és ara un món en permanent canvi, i a l’AEEPP volem estar a l’avantguarda de la innovació i de l’adaptació permanent al canvi, al nou hàbitat, col·laborant amb qui està contínuament creant-lo i explorant-lo”, ha afegit.

Per la seva part, Madhav Chinnappa, director de relacions estratègiques amb mitjans i editors de Google, ha destacat que la finalitat de l’acord és “ampliar i enfortir la capacitat que tenen els mitjans per desenvolupar-se en l’entorn d’internet”. “Avui és un gran dia on es mostra que la innovació i la col·laboració van de la mà, en l’àmbit dels editors de premsa, amb un objectiu comú: el d’afavorir el desenvolupament de l’estratègia digital dels mitjans”, ha remarcat Chinnappa. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram