El Grup de Comunicació de la Xarxa BCN Antirumors organitza el proper dimecres 26 d’octubre la jornada Periodismes diversos, periodismes transformadors. El seu objectiu és definir, impulsar i promocionar de manera conjunta dinàmiques periodístiques i comunicatives que connectin, de manera professional i responsable, amb la diversitat sociocultural de Barcelona, segons explica l’entitat. 

La sessió, gratuïta prèvia inscripció, tindrà lloc al Disseny Hub Barcelona de 9 a 14 h.

La jornada està plantejada com un espai de reflexió i treball compartit on hi haurà lloc per a l’intercanvi d’experiències periodístiques, l’anàlisi de les dificultats que es poden trobar els mitjans a l’hora d’exercir la seva tasca, i el diàleg amb entitats i persones relacionades amb la diversitat cultural de la ciutat.

S’obrirà amb Dona, periodista, negra: estratègies per sobreviure com a persona i com a professional (9.30 h), una conversa entre les periodistes Carme Colomina i Lucía Mbomío. Posteriorment es presentaran quatre iniciatives comunicatives –Vice, SomAtents, La Directa i el programa de ràdio Diversitats– que intercanviaran experiència amb entitats i activistes socials.

La cloenda serà en forma de taula rodona sota el títol Fer periodisme honest: una cursa d’obstacles? (12.50 h), amb Xavier Giró, professor de Periodisme Polític a la UAB; Sergi Vicente, director de BTV; Joana García Grenzner, periodista especialitzada en comunicació i gènere; Francesc Ràfols, secretari d’acció interna del Sindicat de Periodistes de Catalunya, i Omaira Beltrán, periodista de la Xarxa BCN Antirumors. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram