La voluntat del Govern de les Illes Balears d’internalitzar els treballadors dels serveis informatius d’IB3 en aquesta legislatura es complica. L’Executiu va aprovar el passat divendres un nou contracte (pendent de convocatòria) per seguir oferint el servei de manera externalizada. Aquest entrarà en funcionament a partir del 26 de febrer de 2017 i s’allargarà dos anys, poc abans d’acabar la legislatura (i amb la possibilitat de dues pròrrogues d’una anualitat cadascuna).

La consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu, no descarta que un cop passats els primers dos anys s’internalitzi la plantilla d’informatius, sempre i quan el Consell Assessor de Continguts i Programació impulsat pel Parlament així ho recomani.

Cal recordar que, en la modificació de la Llei de l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears aprovada el novembre 2015, al final en va quedar fora la internalització dels serveis informatius i es va supeditar a la definició del nou model de radiotelevisió pública, tasca que ha de realitzar el Consell Assessor de Continguts i Programació, constituït el passat juny.

“No per esperat deixa de ser més decebedor”, ha assenyalat en una piulada el Sindicat de Periodistes de les Illes Balears. “La base d’uns mitjans de comunicació públics de qualitat passa per condicions professionals i laborals dignes i garanties: internalització”, ha afegit.

Augment de pressupost

El nou contracte d’externalització dels serveis informatius estableix un pressupost de 18.547.985,93 euros per als dos anys, un 10% més que l’actual. L’increment econòmic implica una ampliació del servei amb l’elaboració de més continguts. Així, els continguts informatius televisió passaran de 1.390 minuts setmanals a 1.500, mentre que els de ràdio ho faran de 1.784 minuts a 2.400.

En el cas de la TV, el contracte inclou la prestació d’informatius de totes les edicions de l’IB3 Notícies, programes específics de qualitat i anàlisi, i informació temàtica (esports, el temps…). Per a la ràdio, es preveu la realització de totes les edicions de l’IB3Notícies, programes específics d’actualitat, anàlisi i informació temàtica.

El nou contracte també estableix que l’empresa adjudicatària ha de garantir els recursos humans i materials necessaris per prestar el servei a totes les delegacions i tots els centres aportats per l’ens: Calvià, Palma, Inca, Maó, Eivissa i Formentera.

A banda, el pressupost total d’IB3 per al 2017 probablement s’incrementarà en dos milions d’euros respecte els 28,6 milions actuals (el més baix de la seva història), segons va avançar la consellera Ruth Mateu. L’augment es destinaria a eixugar la major despesa del nou contracte dels serveis informatius, a la producció pròpia i al foment de les productores audiovisuals locals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram