L’Executiu de Carles Puigdemont treballa per implementar i consolidar l’espai comunicatiu audiovisual en català “en la seva totalitat”. La voluntat, però, va més enllà de la reciprocitat amb els mitjans públics de les Illes Balears i País Valencià, i proposa posar en marxa una “taula tècnica” per “avançar” en la creació d’una plataforma on les televisions i ràdios dels territoris de parla catalana puguin compartir espais de col·laboració en diferents àmbits.

Així ho va explicar en el ple de dijous la consellera de la Presidència, Neus Munté, en resposta a una interpel·lació del diputat de la CUP Albert Botran. Aquest va veure amb bons ulls la proposta i va subratllar la “necessitat de la unitat estratègica” de l’espai de comunicació audiovisual en català per afrontar amb garanties el futur.

En la seva intervenció, Munté va assenyalar que els diferents governs s’hauran de posar d’acord per crear els “mecanismes de col·laboració” entre els respectius mitjans, els quals en un futur es podrien concretar en aquesta plataforma comuna on compartir models de gestió, d’economia d’escala i de producció i difusió de continguts, en la línia de la proposta realitzada el juliol de 2015 pel president de la CCMA, Brauli Duart, en una entrevista a Comunicació 21. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram