El Sindicat de la Imatge UPIFC (Unió de Professionals de la Imatge i la Fotografia de Catalunya) s’ha mostrat consternat pel fet que el Parlament hagi rebutjat el punt d’una moció on es prohibia que els Mossos d’Esquadra poguessin requisar càmeres als periodistes gràfics.

“No entenem quin suposat bé pretén preservar aquesta majoria contranatura circumstancial”, assegura en referència al fet que la proposta es tombés amb els vots de Junts pel Sí, Ciutadans i PP. “Per contra sí que veiem que és una decisió lliberticida pròpia d’estats totalitaris, que busca la impunitat dels abusos violant el secret professional”, afegeix l’organització.

En un comunicat, el Sindicat de la Imatge insta el Govern a “reflexionar” i JxS a “rectificar”, perquè “si el nou país que ens proposen és una república bananera deixem-ho corre”.

El consell directiu de l’organització expressa la seva “determinació d’oposar-se a la deriva autoritària de qualsevol mal govern que pretengui arrabassar-nos les malmeses llibertats que encara ens queden en aquesta ‘democràcia formal’”.

En aquest sentit, el Sindicat de la Imatge adverteix que mobilitzarà els treballadors del sector, defensarà jurídicament el secret professional de l’afiliació, farà una denúncia pública d’aquest “atac a la llibertat d’informació”, i demanarà la solidaritat de CCOO i l’empara de les organitzacions periodístiques internacionals.

En la mateixa línia, el Sindicat de Periodistes de Catalunya ha condemnat “sense pal·liatius” el posicionament de JxS contra la proposta de la CUP. “Lamentem que des d’un grup parlamentari que promet un país nou, i amb una democràcia plena, es pretengui encara mantenir obstacles a la llibertat d’informació, per procediments tan antidemocràtics com mantenir el dret de la policia a requisar les eines de treball dels informadors, que estan garantint un dret constitucional, i a interferir així en la seva tasca i en el dret a la informació de la ciutadania”, afirma l’SPC.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram