Les Corts Valencianes han ratificat el nomenament d’Empar Marco com a nova directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisual a proposta del consell rector del nou ens públic. Ho ha fet per majoria absoluta en la comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual, tal com estableix la llei. En concret, la periodista ha rebut vuit vots favorables (PSPV, Compromís i Podem), dues abstencions (Ciutadans) i cinc contraris (PP).

Durant la seva compareixença davant la comissió, Empar Marco ha exposat el seu projecte per a la CVMA, i ha avançat que comptarà amb una plantilla d’uns 500 treballadors, el cost de la qual no hauria de superar un terç del pressupost total, que és de 55 milions. La xifra és una mica menys d’un terç de la plantilla dels darrers anys de l’antiga RTVV.

Redacció única i multimèdia

La proposta de Marco passa per un model multiplataforma on conviuran dos canals de televisió (el principal i un segon a dos anys vista), dues emissores de ràdio (una generalista i l’altra musical) i un portal web. El nou model comptarà amb una redacció d’informatius única i multimèdia a la seu central de Burjassot. A més, hi haurà subseus a Alacant i Castelló, una corresponsalia a Madrid, i diferents enviats especials. En tots els casos, els periodistes hauran d’estar capacitats per treballar per als diferents mitjans.

Pel que fa a la programació d’entreteniment, la majoria estarà externalitzada, però Marco ha advertit que les productores que treballin amb la CVMC hauran d’adquirir compromisos de servei públic i tenir una responsabilitat ètica i laboral. A més, ha avisat que descarta el telefem i que no s’obsessionarà amb les audiències, sinó amb la qualitat.

La nova directora general de la Corporació també vol crear un club infantil i impulsar programes per a aquest públic en totes les plataformes amb la complicitat de la comunitat educativa.

En la seva compareixença, la periodista s’ha compromès a complir els objectius de qualitat democràtica, defensa del pluralisme, promoció del valencià, desgovernamentalització, igualtat de gènere i impuls del sector audiovisual valencià.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram