La periodista Soledad Gallego-Díaz ha estat distingida amb la segona edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, impulsat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. La periodista d’El País rebrà el guardó el proper divendres en un acte al CaixaFòrum de Barcelona, en el marc del lliurament dels Premis de Comunicació No Sexista que organitza l’ADPC.

El jurat ha guardonat Gallego-Díaz en reconeixement a la feina “d’excel·lència periodística” realitzada al llarg de la seva trajectòria, pel seu rigor, la seva independència i la seva visió de gènere des de que als 18 anys va ingressar a l’Escola Oficial de Periodisme de Madrid.

La carrera de Soledad Gallego-Díaz està vinculada al diari El País, on es va incorporar pocs mesos després del seu naixement, i on ha estat redactora de la secció de política, corresponsal a Brussel·les, Londres, París, Nova York i Buenos Aires; sotsdirectora de l’edició dominical, directora adjunta, defensora del lector i responsable de l’edició d’Andalusia. Actualment publica una columna dominical a El País i col·labora a la Cadena SER.

L’objectiu del premi en memòria de Margarita Rivière és reconèixer la feina d’excel·lència periodística d’un/a periodista que es destaqui pel seu rigor, independència i visió de gènere. En la primera edició del guardó es va premiar la també periodista d’El País Milagros Pérez Oliva.

El jurat estava format per Mavi Carrasco, presidenta de l’ADPC; Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Clara de Cominges Rivière, filla de Margarita Rivière; els periodistes Josep Cuní, Teresa Rubio, Lluís Bassets i María Eugenia Ibáñez, i la guanyadora de l’any passat, Milagros Pérez Oliva. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram