El Govern té la intenció d’equiparar l’IVA de llibres, revistes i diaris digitals, que actualment tributen al tipus general del 21%, amb el dels formats impresos, que ho fan a un tipus superreduït del 4%. Així ho va anunciar aquest dimarts el ministre d’Economia, Luis de Guindos, que no va precisar quan es produiria, però sí que la reducció es faria de cop i no gradualment.

De fet, la mesura forma part d’un projecte de reforma presentat la setmana passada per la Comissió Europea i abans de la seva aplicació ha de rebre l’aprovació del Parlament. L’equiparació de l’impost no serà obligatòria i els diferents Estats decidiran si l’apliquen o no.

Actualment, la normativa comunitària prohibeix un tractament fiscal favorable per a les publicacions digitals, a diferència dels formats impresos, de manera que no es permet gravar-les amb taxes reduïdes o superreduïdes. En el seu dia, França i Luxemburg van baixar l’impost de les publicacions digitals equiparant-lo amb el de les impreses, i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea els va obligar a incrementar-lo de nou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram