Orgullo y Satisfacción, la revista digital impulsada el 2014 per un grup de dibuixants que va plegar d’El Jueves per un cas de censura, tancarà a finals d’any. El motiu són les baixes vendes de la publicació, que el 2016 van passar de 5.500 a 4.500 exemplars mensuals, lluny dels 12.000 que es necessitaven per garantir la viabilitat, segons els seus responsables.

“Quan vam iniciar aquest camí després de dimitir d’El Jueves no esperàvem repetir aquells 40.000 exemplars venuts del nostre número 0, però almenys sí consolidar-nos en 12.000 subscriptors”, lamenten. Els intents per evitar la clausura no han fructificat.

Per a Manel Fontdevila, un dels fundadors d’Orgullo y Satisfacción, el problema és el format digital, que és “antipàtic”, assenyala a El Español. “Falta adaptació del negoci. En l’època d’internet, ningú vol tenir que comprar un PDF”, afirma al respecte. Les fórmules per solucionar-ho passaven per injectar una inversió que no es podien permetre.

El darrer número de la revista serà el 40 i sortirà el desembre de 2017, quan vencen les darreres subscripcions compromeses. A partir d’aquest moment, els lectors podran seguir fent-se subscriptors, però només pel número d’exemplars que manquin per publicar.

“Des d’ara treballarem perquè l’últim any d’Orgullo y Satisfacción sigui el millor de tots en quant a qualitat i diversió. Això no serà un funeral en dotze entregues”, assenyala la capçalera. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram