Vist per a sentència el judici celebrat a l’Audiència Nacional per l’ERO de RTVV aprovat després del tancament de la radiotelevisió pública. Durant el judici, els representants de la Generalitat (ara governada pels partits que aleshores estaven a l’oposició) han defensat la legalitat de l’expedient que va motivar l’acomiadament de 1.600 treballadors.

Per la seva part, els sindicats –la demanda la va presentar la CGT, però la resta s’hi van adherir posteriorment– consideren que la llei de l’ERO és inconstitucional, que no hi havia motius econòmics per a l’acomiadament col·lectiu, i que el tancament va ser un “acte de rebel·lia” contra l’anul·lació de l’ERO anterior per part del Tribunal Superior de Justícia.

Els advocats de la Generalitat, en canvi, han recordat les pèrdues econòmiques que acumulava RTVV, i han destacat que la llei d’extinció de RTVV va ser aprovada per les Corts Valencianes i que les condicions dels acomiadaments van ser recolzades per un 70% de la plantilla.

A banda, els sindicats assenyalen que l’antiga Radiotelevisió Valenciana i la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació són en realitat la mateixa empresa amb un canvi de denominació, de manera que s’ha produït una successió d’empreses que vulnera l’Estatut dels Treballadors. 

En canvi, els representants de la CVMC ho han negat defensant que era un ens nou, i entre altres ha argumentat que els contractes anteriors han estat resolts i que han passat més de tres anys des del tancament de RTVV. 

 

Font: Agències

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram