El Jutjat d’Instrucció número 7 de Madrid ha demanat una fiança d’un milió d’euros als periodistes Eduardo Inda, Esteban Urreiztieta, Santiago González i Casimiro García Abadillo, acusats dels delictes d’injúries i calúmnies amb publicitat per les informacions publicades el 2014 a El Mundo sobre l’anomenat cas Cuadrifolio. La magistrada considera el diari com a responsable civil subsidiari.

Un milió també és la xifra d’indemnització per danys i perjudicis que sol·licita l’acusació. També es demana una multa de 100 euros diaris durant 24 mesos pel delicte continuat de calúmnies i una altra per la mateixa xifra durant 14 mesos pel d’injúries, segons informa eldiario.es.

Les informacions publicades per El Mundo acusaven Cuadrifolio de ser la Gürtel del PSOE. Segons el diari, la Junta de Castella-la Manxa havia contractat l’empresa per a l’organització d’esdeveniments perquè el PSOE es pogués finançar il·legalment mitjançant factures falses. Les investigacions de la Fiscalia es van acabar arxivant.

La magistrada entén que les informacions d’El Mundo es van publicar “de forma no contrastada i infundada”. L’acusació afirma que, arran dels articles publicats pel diari d’Unidad Editorial, l’empresa va començar a perdre clients i va acabar tancant.  

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram