La junta de govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya impulsa la creació de la figura del ‘precol·legiat’ amb l’objectiu d’incorporar a l’entitat els estudiants dels darrers cursos, i així facilitar el seu contacte amb la professió i l’accés al món laboral.

La incorporació d’aquesta figura, ja present en altres col·legis professionals, implica una modificació en els Estatuts del CPC. Així doncs, l’entitat ha obert un període d’informació pública d’un mes perquè els col·legiats puguin presentar esmenes tant al reglament que regula la figura del precol·legiat com la seva inclusió als Estatuts. El text definitiu se sotmetrà a votació en la propera assemblea extraordinària.

Reglament

L’esborrany de reglament estableix que es poden incorporar com a precol·legiats els estudiants matriculats almenys en dues assignatures de tercer o quart curs del Grau en Ciències de la Informació (branca en Periodisme) o el Grau en Periodisme, de qualsevol universitat.

Les persones precol·legiades no gaudirien de cap dels drets polítics propis de les col·legiades, però sí podrien beneficiar-se dels cursos del Centre de Formació, utilitzar el servei de documentació i préstec, participar en la plataforma Report.cat, accedir a la versió digital de la revista Capçalera, presentar suggeriments i queixes, o interposar recursos contra decisions de la junta.

Els precol·legiats ho deixarien de ser un cop els estudiants aconsegueixen la titulació o transcorreguts quatre anys des de la data d’inscripció sense que s’hagi tramitat la incorporació al CPC com a persona col·legiada.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram