La comissió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals va aprovar aquest divendres per unanimitat una proposta de resolució presentada per Catalunya Sí que es Pot sobre la participació ciutadana i la democratització de Televisió de Catalunya. El seu objectiu és aprofitar les noves tecnologies per fomentar la capacitat dels espectadors d’incidir en la programació. La iniciativa de CSQEP es produeix davant la davallada d’audiència que pateix TV3 i com a mesura per intentar redreçar la situació.

En la resolució, el Parlament insta el Govern a elaborar un programa per a la creació d’un “registre d’usuaris actius” de la televisió pública que estaria habilitat per valorar programes pilot; votar per escollir entre diferents propostes de programes; participar en enquestes sobre programació, avaluació i fòrums de debat; i intervenir en l’elecció del defensor/a de l’audiència.

La resolució també insta a continuar aplicant un sistema que combini la valoració quantitativa de l’audiència amb la valoració qualitativa producte de la valoració ciutadana, mitjanaçant el registre d’usuaris actius, així com a seguir fomentant i incorporant les aportacions dels professionals de la CCMA a l’hora de concretar els criteris de programació per tal d’aprofitar el seu coneixement.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram