El manifest impulsat per la plataforma de treballadors Ràdio Sabadell Diu Prou continua sumant suports, i ja supera el miler. Significativa és l’adhesió de la junta de govern i del grup de treball de mitjans públics del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que han donat el seu “suport incondicional” als treballadors de Ràdio Sabadell en la seva lluita per una emissora “pública, lliure, plural i rigorosa”, arran de la situació que travessa.

Una setmana abans, el Sindicat de Periodistes de Catalunya també es va adherir a un manifest que planteja una sèrie de reclamacions al voltant de tres eixos: acabar amb les ingerències polítiques; posar fi als acomiadaments injustificats, i aconseguir unes condicions laborals dignes.

Moció de l’oposició

Paral·lelament a la mobilització de la plataforma Ràdio Sabadell Diu Prou (que aplega un 70% de la plantilla), l’oposició en bloc —PDeCAT, C’s, PSC, PP i dos regidors no adscrits— dijous presentaran una moció on demanen que s’aparti de la gestió de l’emissora pública al regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, Miquel Soler (Guanyem). A més, reclamen el cessament de la cap d’operacions de Ràdio Sabadell, Carme Matamala, i la readmissió del cap tècnic, Manolo Guerrero, ja que consideren que el seu acomiadament no va ser justificat.

La moció de l’oposició es produeix després Ràdio Sabadell Diu Prou denunciés el “doble discurs” del govern municipal a l’hora de tractar el futur de l’emissora. Segons asseguren a Línia Vallès, fa dues setmanes Matamala els va transmetre en una reunió el “perill” de tancament per motius econòmics. Una alerta que es contradiu, segons diuen, amb una oferta de feina publicada al web de Ràdio Sabadell. Segons asseguren des de la plataforma, l’anunci de la nova vacant no va ser comunicat prèviament als treballadors, els quals es queixen que amb aquesta mesura no hi hagi tampoc la possibilitat de promoció interna.

A més, Ràdio Sabadell Diu Prou denuncia que la direcció executiva va responsabilitzar la plataforma de la disminució dels ingressos per publicitat arran de les seves reivindicacions.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram