El grup Prensa Ibérica Media, al qual pertany La Opinión de Zamora, ha decidit presentar un recurs d’empara davant del Tribunal Constitucional per la seva disconformitat amb la sentència que condemna el diari per publicar la foto d’un home extreta del seu perfil de Facebook. L’editora considera que la col·lisió del dret a la informació i el dret a la pròpia imatge “no ha estat ponderada adequadament” pel TS.

Prensa Ibérica subratlla que, en la mateixa sentència, el Suprem va deixar sense efecte la condemna anterior per suposada vulneració del dret a la intimitat, amb l’argument que el succés que va motivar la informació tenia rellevància pública. Per tant, l’editora del diari considera que això “legitima la utilització” de la imatge de l’afectat, encara que fos extreta de Facebook sense el seu consentiment.

“El cas presenta un clar conflicte entre dos drets fonamentals recollits en la Constitució Espanyola; el d’informació i el dret a la pròpia imatge, entre els quals no hi ha, a priori, prevalença de cap dels dos. És per això necessari realitzar un exercici de ponderació en cada cas”, afirma Prensa Ibérica Mèdia. Per al grup, en la sentència del Suprem la ponderació “no és correcta”, ja que al seu parer “hauria de prevaler el dret a la informació davant el dret a la pròpia imatge de la persona objecte de la notícia”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram