TV3 estrena en exclusiva el multipremiat curtmetratge Timecode, dirigit per Juanjo Giménez, que aspira a ser el primer film català en guanyar un Oscar. La primera emissió del curt per televisió serà aquest divendres, a les 21.55 h, a TV3. Posteriorment, Timecode es reemetrà dissabte, a les 19.55 h, altre cop a TV3, i diumenge, a les 22 h, al canal 33.

L’emissió anirà acompanyada d’una presentació conduïda per Àlex Gorina, que dialogarà amb Juanjo Giménez des de Los Angeles per saber l’última hora, les anècdotes i el somni de guanyar un Oscar.

Durant tot el cap de setmana, Televisió de Catalunya ha preparat una programació especial amb motiu dels guardons, que se celebren la matinada de diumenge a dilluns, amb l’emissió de diverses pel·lícules nominades i/o premiades amb l’Oscar.

Timecode, que competeix en la categoria de millor curtmetratge d’acció real, és el primer curt català que ha estat nominat a un Oscar i el setè de l’Estat. Produït per Nadir Films (la productora de Giménez), el treball competirà per l’estatueta amb Ennemis Intérieurs, de Sélim Azzazi; La Femme et le TGV, de Timo von Gunten; Silent Nights, d’Aske Bang, i Sing (Mindenki), de Kristof Deák.

Timecode es va forjar en el marc del curs de Creació i Direcció Cinematogràfica de l’Escola de Cinema de Reus, on Juanjo Giménez dóna classes, i els alumnes van participar en la producció com a meritoris. El curtmetratge narra la relació en forma de dansa que es desenvolupa entre dos guàrdies de seguretat d’un aparcament, i està protagonitzat pels ballarins i coreògrafs Lali Ayguadé i Nicolas Ricchini.

Entre la setantena de premis que acumula el treball destaca la Palma d’Or en el darrer Festival de Canes, essent el primer cop que un curt de l’Estat guanyava aquest guardó. A banda, Timecode ha guanyat el premi al millor curtmetratge tant als Gaudí com als Goya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram