La Fundació ONCE ha decidit dividir en dos Servimedia, en un moment en què els mitjans tendeixen a la unificació. Des de l’1 de març, per una banda ha deixat la vintena de treballadors específics per a l’agència de notícies Servimedia, i per l’altra hi ha els 55 treballadors dedicats a les publicacions impreses i digitals, comunicació i imatge corporativa, que han passat a formar part d’una nova divisió de l’empresa Ilunion Retail, que es dedica a la venda de premsa, llibres, flors, bombons i regals en les tendes que té a hospitals i estacions de servei.

La plantilla tem que aquesta reestructuració pugui acabar afectant en un futur les seves condicions laborals (i fins i tot els seus llocs de treball), ja que malgrat les “bones intencions” expressades verbalment, per escrit no es garanteix que se’ls segueixi aplicant el mateix conveni col·lectiu, segons explica el comitè d’empresa. Per això, els treballadors han iniciat mobilitzacions per exigir que se’ls segueixin garantint de manera col·lectiva els seus drets i condicions laborals.

L’ONCE argumenta la mesura per motius econòmics, per les pèrdues registrades els darrers anys tant pel servei de notícies com la resta de departaments de Servimedia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram